Ciolacu&co continuă să conducă detașat în sondaje. PSD are mai multe procente decât PNL și USR împreună!

PSD rămâne favorit în intențiile de vot, fiind urmat, la distanță de 13 procente, de PNL și AUR, care s-ar afla la egalitate, conform unui sondaj CURS realizat în luna august, la comanda PSD.

Conform ultimei cercetări sociologice, PSD ar fi votat de 32% dintre cei care au declarat că ar merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Pe următoarele poziții se află PNL și AUR, cu același procent – 19%. USR se clasează pe poziția a patra în preferințele de vot, cu 12%, urmat de UDMR, cu 5%.

UDMR este urmat de SOS România, partidul înființat de senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR. SOS România este creditat cu 4% în sondajul CURS, același procent ca PMP.

Întrebați dacă consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, 74% din cei care au paricipat la sondaj au răspus că „mai degrabă într-o direcție greșită”, 19% „mai degrabă într-o direcție bună”, 7% nu știu/nu răspund.

Sondajul a inclus întrebări și despre scandalurile de moment: accidentul de la 2 Mai, traficul și consumul de droguri, cazul tinerei moarte în spitalul din Botoșani, România, ținută de Austria la ușa Schengen.

  • în cazul accidentului din 2 Mai/Vama Veche de vină sunt șoferul (51%), traficul și consumul de droguri (15%) și poliția pentru că nu și-a făcut treaba (15%). Doar 2% cred că pietonii sunt de vină și 4% cred că primăria este de vină pentru că nu a făcut trotuare.
    în cazul femeii care a născut pe trotuar în Botoșani, de vină sunt doctorul și personalul de gardă din acea zi (71%), directorul/conducerea spitalului (10%). 2% consideră că de vină a fost femeia pentru că nu a avut mai multă grijă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.