Ebru Bolat, vedeta Campionatului Național de Yachting de la Mamaia 

Aflată în plină campanie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, sportiva noastră a cucerit un nou titlu național.

Campionatul Național de Yachting-dinghy și-a disputat o nouă ediție pe lacul Siutghiol din Mamaia. Au luat startul 85 de sportivi cu vârste între 9 și 64 de ani.

De altfel, aceasta e unul dintre cele mai fascinante lucruri la competițiile de yachting: faptul că la aceeași categorie participă sportivi de toate vârstele la aceeași categorie, cu șanse egale. Iar anul acesta am avut două exemple relevante. La ILCA 6, pe locul 1 s-a clasat Maximilian Rosca (23 ani), care a fost urmat de Yanis Pop (15 ani) și de Razvan Pislaru (55 ani).

De asemenea, la ILCA 7, diferența de vârstă dintre ocupanții primelor poziții este impresionantă. Astfel, pe prima poziție s-a clasat Daniel Voicu (21 ani), care a fost urmat de Adrian Petcu (50 ani) și de Mihai Andronic (18 ani).

Desfășurată cu sprijinul Universității Maritime Constanța, care a pus la dispoziție o mare parte din logistica de organizare, competiția a avut la start și o concurentă care deja este celebră pe plan mondial.

Ebru Bolat, sportivă aflată în plină luptă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, a concurat, ca în fiecare an, la Campionatul Național. S-a impus la clasa ILCA 6, obținând un nou titlu național. Ea a fost urmată de Iris Reșit și de Ana Maria Hurmuzache.

Dacă Ebru Bolat a fost vedeta competiției, revelația întrecerii a fost Yanis Pop. Legitimat la CSM București, el a început să practice yachtingul în urmă cu un an și la această ediție a cucerit patru titluri naționale, unul dintre ele la ILCA 4, acolo unde i-a depășit pe Tudor Demuscă și pe Aleksis Radu.

La clasa Optimist, cea la care concurează copiii sub 15 ani, lupta a fost extrem de echilibrată, iar câștigătorii s-au decis pe ultimii metri.

S-au impus reprezentanții clubului Sportul Studențesc, Filip Tomescu(masculin), respectiv Luminița Tomescu (feminin). Podiumul masculin a fost completat de Matei Mărginean și Costa Verioti, iar cel feminin de Sara Patache și Teodora Anghel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.