Accizele pentru carburanți, tutun și alcool ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024!

Accizele pentru carburanți, tutun și alcool ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024 cu scopul de a acoperi gaura din buget.

Românii vor avea parte de noi scumpiri la început de 2024. Pentru a aduce mai mulți bani la buget, guvernanții au în plan să majoreze accizele pentru carburanți, tutun și alcool, anunță surse citate de Antena 3. Astfel, de la 1 ianuarie românii vor plăti mai mult pentru combustibil, tutun, alcool, dar şi băuturi ce conţin mult zahăr.

Pentru benzină, motorină şi GPL, acciza urmează să se actualizeze cu rata inflaţiei, care are o medie de 14%. Pentru un plin de motorină standard, am plăti cu aproximativ 15 lei mai mult. Majorarea prețului la carburanți va atrage după sine și alte scumpiri, în special la alimente.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, întrebat dacă este luată în calcul reintroducerea măsurii de compensare a preţului carburanţilor cu 50 de bani, în condiţiile în care benzina a ajuns la 7,5 lei per litru, că va exista o discuţie în Guvern pentru a vedea de ce a crescut preţul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.