Șeful armatei cehe, generalul Karel Rehka: Occidentul ar trebui să fie pregătit de un conflict de lungă durată cu Rusia!

Generalul Karel Rehka, șeful armatei cehe, consideră că Occidentul ar trebui să fie pregătit de un conflict de lungă durată cu Rusia. „Așa arată o ofensivă militară. Nu este ca un film cu al Doilea Război Mondial. Durează”, a subliniat el.

După ce mai multe mari publicații occidentale au scris luna trecută despre îngrijorările cancelariilor din Vest cu privire la ritmul lent în care progresează ofensiva ucraineană, generalul ceh spune că la Statul Major pe care îl comandă la Praga nu există astfel de preocupări.

„Așa arată o ofensivă militară. Nu este ca un film cu al Doilea Război Mondial. Durează”, a subliniat el, comentariile sale amintind de unele făcute în acest sens și de către oficiali de la Kiev.

Cu toate acestea, generalul ceh afirmă că „per ansamblu cred că niciuna dintre părți nu are capacitatea de a-și atinge obiectivele declarate prea curând”.

„Nu va dura câteva săptămâni, va dura mai mult probabil. Și este important să continuăm să îi susținem pe ucraineni pentru o perioadă îndelungată”, a mai spus el cu referire la atingerea obiectivelor militare.

Cehia a donat până acum Ucrainei muniții, tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete și obuziere, Rehka afirmând însă că țara sa mai are în depozite arme pe care le-ar putea furniza Kievului.

„Am oferit multe ținând cont de dimensiunea țării noastre și ceea ce avem pentru forțele noastre armate”, spune însă el, refuzând să dea mai multe detalii cu privire la echipamentele de care Cehia s-ar putea dispensa.

„Credeți-mă pe cuvânt, trecem prin diferitele depozite și planuri și concepte pentru a încerca să identificăm ce mai putem oferi în plus. Încă mai avem unele lucruri, inclusiv echipamente grele”, le-a spus el jurnaliștilor de la Reuters în interviul pe care l-a acordat de la sediul Statului Major al Cehiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.