Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: UE are nevoie de reformare pentru a fi credibilă și pentru a fi susținută de cetățenii statelor membre!  

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat, în plenul PE de la Strasbourg, că Uniunea Europeană are nevoie de reformare pentru a fi credibilă și pentru a fi susținută de cetățenii statelor membre.

“Este clar că UE are nevoie de reformare pentru ca încrederea cetățenilor să fie la nivelul de care avem nevoie. Discursul doamnei Ursula von der Leyen n-a ajuns, însă, la inima cetățenilor. A fost doar un laudatio personal. N-a vorbit despre cetățeni, n-a vorbit cum să facem ca la aceștia să ajungă fapte și nu vorbe. Oamenii așteaptă măsuri concrete care să le îmbunătățească viața”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, care, în context, a taxat dur dublul limbaj folosit, în plenul PE, de președinta Comisiei Europene.

În sprijinul afirmațiilor sale,  Maria Grapini a precizat că în timp ce Ursula von der Leyen a lăudat România pentru buna practică la frontiere, țara noastră este ținută, de 16 ani, în afara Spațiului Schengen.

“Nu se poate să spunem una și să facem alta. Și mai este, în opinia mea, o problemă majoră. Faptul că un singur om poate bloca voturile a 26 nu înseamnă democrație. Lăsăm ca Austria să zburde, ipocrit, în Spațiul UE, Fragmentând și chiar blocând Piața Internă,  fără a i se întâmpla nimic”, a menționat europarlamentarul PUSL.

Maria Grapini consideră inadmisibil faptul că deși Comisia Europeană are la îndemână Tratatul UE care permite o acțiune hotărâtă împotriva unui stat membru atunci când acesta încalcă un Regulament nu întreprinde nicio măsură în acest sens.

De aceea, a conchis Maria Grapini, este nevoie ca Parlamentul European să aibă drept de inițiativă legislativă, în contextul în care acesta este singurul Parlament din lume care nu are acest drept.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.