Drulă pune tunurile pe Grindeanu: Frânează sau blochează multe dintre proiectele de infrastructură demarate în urmă cu doi ani!

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat, vineri, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, că frânează sau blochează multe dintre proiectele de infrastructură demarate în urmă cu doi ani, susţinând că sunt întârzieri foarte mari ale proiectelor din toată ţara.

„Sub Sorin Grindeanu, foarte multe proiecte de infrastructură sunt întârziate. Începând cu cele două proiecte esenţiale pentru Târgu Jiu, prin care să fie legat la reţeaua de drumuri rapide, drumuri expres şi autostrăzi a României: Filiaşi-Craiova şi Filiaşi-Târgu Jiu. Proiectele sunt în pom, asta este realitate sub acest Guvern. Oriunde mergi prin ţară sunt proiecte frânate sau chiar blocate de ministrul Grindeanu”, a declarat Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, la conferinţă de presă în judeţul Gorj, conform unui comunicat al USR.

Proiectarea în cazul drumului expres Târgu Jiu – Craiova a fost începută în mandatul de ministru al lui Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate trebuia să fie gata în 14 luni, iar la doi ani de la debutul proiectului întârzierile sunt foarte mari, mai susţine USR.

„E păcat că un proiect foarte important pentru Gorj şi nu numai stagnează sub ministrul Grindeanu. Îngrijorătoare sunt şi aspectele privind finanţarea. După ce am plecat de la Ministerul Transporturilor, au lansat acel Plan investiţional 2021-2030 prin care au retrogradat această rută la stadiul de TransRegio, ceea ce înseamnă drum naţional sau drum naţional modernizat, nu drum expres. Tronsonul trebuie făcut drum expres şi se poate asigura finanţare europeană”, a mai explicat Drulă.

Potrivit USR, sunt întârzieri foarte mari şi în cazul sectorului Filiaşi-Craiova, din Autostrada Sudului, deşi licitaţia era aproape finalizată la plecarea lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor.

„Ministrul Grindeanu a ales să anuleze licitaţia şi nici astăzi nu sunt semnate toate contractele”, mai menţionează formaţiunea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.