Ministrul Gorghiu vrea închisoare cu executare pentru traficanții de droguri!

Consumul de droguri în România este în creștere și este nevoie să fie combătut mai bine traficul de droguri, consideră ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu propune o lege similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă că traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare.

„Traficul de droguri e cel care ar trebui sa ne atragă toată atenția. (…) Gândiți-vă la o lege similară cu „Legea Anastasia”, căreia să îi zicem legea 2 Mai, prin care pentru traficul de droguri de mare risc, traficanții să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare”, a explicat ministrul Justiţiei, la Digi 24.

„Sigur, denunți pe cineva, îți reduce pedeapsa, dar nu ajungi la suspendare”, a subliniat ea.

Alina Gorghiu a arătat că în luna martie au fost modificate pedepsele pentru traficanți și că acestea sunt acum aproape la fel de mari ca cele pentru omor.

„Pedepsele sunt între 3 și 10 ani, între 10 și 20 de ani, similare cu infracțiunea de omor. Problema este următoare: uneori aceste pedepse sunt înjumătățite, pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul să facă un denunț în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea informații pentru identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă. Și atunci e posibil ca instanța să-i dea pedeapsă cu suspendare”, a explicat ministrul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.