Președintele Zelenski vine marți la București!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marţi în vizită oficială în România, liderul ucrainean urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere şi unde este posibil să susţină şi un discurs în plenul reunit, potrivit unor surse parlamentare.

Volodimir Zelenski va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Guvern, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi ar urma să susţină şi un discurs şi în plenul comun al Parlamentului. Este prima vizită oficială a preşedintelui Ucrainei în ţara noastră.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată în că oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat în luna august, într-un interviu pentru Digi24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.