Victor Ponta trage un semnal de alarmă: „Dacă bagi un copil la închisoare doi ani că a fumat o țigară sau a luat o pastilă, i-ai distrus viața!”

Victor Ponta, invitat duminică seara la România TV, a vorbit, despre creșterea continuă a prețurilor la toate produsele și serviciile, despre războiul din Ucraina și vizita președintelui Volodimir Zelenski în România, conflictul din Israel, dar și despre problema legată de traficul și consumul de droguri din țara noastră.

Victor Ponta avertizează că problema creșterii prețurilor din România va rămâne, probabil, în aer fiindcă vin alegerile, iar politicienii se vor concentra mai mult pe acest aspect. „Prețurile sunt duble în viața de zi cu zi. Factura la întreținere, medicamente, școala copiilor, costurile obișnuite, toate s-au dublat. La cum văd eu acum, cu alegeri anul viitor, toată lumea va fi cu gândul la alegeri și cine mai face treabă”, a declarat fostul premier la România TV.

„Se vor simți consecințele în buzunar. România a avut o poziție specială în aceste conflicte. A fost mereu respectată și de către israelieni și de către palestinieni și celelalte țări arabe. Foarte multe convorbiri de pace s-au ținut la București. Eu nu știu dacă domnul Iohannis și-a consumat vreo 2 ore din viață pentru asta. Eu știu că am fost și cred că va merge și domnul Ciolacu.. eu am fost în Israel și țările arabe. E păcat că România ar fi putut să joace un rol pentru pace. La fel am putea juca un rol economic, dar fără lideri, degeaba ai șanse. Am pierdut niște ani noi”.

În opinia lui Victor Ponta, sunt șanse ca, odată cu venirea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în România, Guvernul român să aducă în discuție proiectele concrete pe care le-a gândit pentru a cere finanțare de la UE pentru sprijinul Ucrainei.

„Mai ales acum, România a rămas principala graniță pe unde intră și ies materiale, grâne, armament, suport pentru Ucraina. Cred că trebuie să ne trateze frumos de data asta. Cred că trebuie să vină să spună vă mulțumesc. Pe de altă parte, din câte știu, în sfârșit după un an și jumătate Guvernul are niște proiecte concrete pentru a cere finanțare de la UE și să spună hai să facem pe partea românească puncte de trecere a frontierei, infrastructură. De data asta știu că există niște proiecte și sper ca această vizită să fie auzită la Bruxelles pentru ca Bruxelles să ne dea și noua ceva ce folosim pentru Ucraina. Nu să plătim de la noi că nu avem bani”, a spus Ponta.

„Țineți minte de când v-am zis că aflu de la copiii mei că e un fenomen cu drogurile. N-a interesat pe nimeni. S-a întâmplat nenorocirea de la 2 Mai, a venit președintele și a spus că urmează un CSAT. Eu îmi doresc, fiindcă România e țara care când apare o criză, zic domne facem o ședință, nu se mai poate. Cum a fost după Colectiv. Domnul Iohannis i-a strâns pe toți și a zis că nu se mai poate, tăiem în carne vie. La 9 ani după, când a fost Crevedia, tot n-am avut paturi să-i tratăm pe arși. Sper ca acum să se ia niște decizii concrete și să se pună și în practică. Mi-aș dori să nu facem lucruri doar până uită lumea.

Eu nu mă aștept la nimic de la Iohannis. Dar mă aștept de la România ca acum, în al 12 lea ceas, să spună că a văzut ce au făcut alte țări pe zona de sancționare și hai să vedem ce facem și pe zona de prevenție. Dacă nu te duci să vezi de la ce s-a răspândit acest fenomen în școli, să faci un control, nu rezolvi nimic. Important e cum să-i ajuți pe copii. Ideea asta turbată că ba să legalizăm drogurile, ba să băgăm nu știu câți ani la închisoare copiii. Nu, domne, stai puțin. Dacă bagi un copil la închisoare doi ani că a fumat o țigară sau a luat o pastilă, păi i-ai distrus viața și iese infractor de acolo.

Nu cred că Iohannis poate să facă mare lucru. Hai să încercăm să vedem o parte bună. În CSAT e președintele, o parte importantă dintre miniștri. Aici are treabă ministrul de Interne și ministrul de Justiție și mai sunt reprezentanții celor două servicii. Dar și SRI și SIE lucrează foarte bine cu premierul. E așa, ceva ca să arătăm oamenilor că președintele mai și face ceva. Cred că de data asta autoritățile statului, nu doar Guvernul, și zona de justiție și servicii, ar trebui să zică că se ocupă, să își pună toate resursele să stârpească rețelele de traficanți. Iar ceilalți, mai deștepți, să vedem de ce au ajuns copiii noștri așa. Stau prea mult pe rețelele sociale, nu le place școala, nu au timp părinții de ei? Trebuie să te uiți la cauza fenomenului, nu la efect”, a declarat Victor Ponta.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.