Ponta avertizează: „Ce se întâmplă acum în Israel și în Gaza este de o sută de ori mai periculos pentru Europa, pentru lume, decât războiul din Ucraina!”

Victor Ponta a vorbit, în exclusivitate la emisiunea România la raport, prezentată de Andreea Crețulescu la România TV, despre cum războiul din Orientul Mijlociu va afecta întreaga omenire și care sunt efectele nocive la care și românii vor fi expuși din cauza acestui conflict care atinge cote din ce în ce mai alarmante.

Victor Ponta a făcut mai multe previziuni despre Războiul din Orientul Mijlociu și a dezvăluit faptul că acest conflict este mult mai nociv pentru omenire decât cel dintre Rusia și Ucraina, în direct la România TV.

„România are un război deasupra, în nord, acum un război în sud, un focar. Deci chiar ne afecteză viața tuturor. Cred că departamentul de stat are dreptate că, de altfel, Franța este, dacă nu mă înșel, de câteva zile în alertă, pentru că ce se întâmplă acum în Israel și în Gaza, din punctul meu de vedere, este de o sută de ori mai periculos pentru noi, pentru Europa, pentru lume, decât războiul din Ucraina. Acolo sunt două țări, Rusia – Ucraina, Rusia a atacat Ucraina, sunt două popoare destul de apropiate, de aceeași religie, sunt niște chestiuni politice până la urmă din partea lui Putin. 

Aici, însă, în Palestina, Gaza, Israel, lucrurile pot să meargă într-o direcție ca acum o mie de ani, pe vremea Cruciadelor, în sensul în care toți cei musulmani, de data asta, nu doar arabi, că mulți spun doar arabi, nu e vorbva de arabi, e vorba de musulmani sau toți arabii care nu sunt musulmani, pentru că în Gaza sunt mulți creștini, cum probabil puțini știu, se pot simți victime, spunând ceea ce spunem noi toți: Hamas sunt niște teroriști. Dacă Israel se duce și omoară fiecare lider Hamas cum am văzut noi în filme, toată lumea zice că are dreptate Israelul, pentru ce a făcut Hamasul, trebuie eliminați.

Dacă de la asta treci la un gen de asediu ca în Evul Mediu, dacă vor muri în continuare femei, copii, civili, toți aceștia care mor și care sunt în pericol au rude, care trăiesc în Belgia, în Franța, în Marea Britanie, în SUA. Au rude, au prieteni, au conaționali, care spun ‘trebuie să ne răzbunăm’.”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

Victor Ponta este de părere că, în cazul în care acest conflict se transformă într-o răzbunare, lucrurile vor degenera, iar musulmanii din întreaga lume se vor simți vizați, ajungându-se astfel la proteste în întreaga lume, lucru care deja se întâmplă în unele colțuri ale lumii.

„E foarte greu de cuantificat, de fapt, dar dacă impresia care se duce este, repet, o spun încă o dată, a spus-o și Marcel Ciolacu la Tel Aviv, a spus-o Joe Biden, au spus-o toți care au mers și au spus așa: Hamas sunt niște teroriști odioși, care au omorât civili, copii, care au luat ostatici. Orice faceți împotriva lor noi vă sprijinim. Aici eu sunt 100% de acord, dar li s-a mai spus așa liderilor din Israel: nu transformați asta într-o răzbunare, nu omorâți și voi civili, pentru că dacă faceți același lucru, atunci, practic o să se simtă toți musulmanii vizați, din toată lumea și fiecare va reacționa, unii vor protesta, cum de altfel vedem că sunt proteste, alții vor încerca să se răzbune și să comită ei atentate împotriva unor nevinovați. De data asta, aici e vorba despre ceva ce ne poate afecta pe toți. E foarte grav.

Eu consider, în continuare, că aici nu e vorba de un război al tuturor rușilor împotriva tuturor ucrainenilor. E Putin cu echipa lui politică, care vrea să se bată cu Zelenski și cu ucrainenii. E un război să zic clasic, până la urmă. Celălalt e un război global, în care, din păcate, nu se luptă soldați cu soldați. Va fi foarte rău pentru noi toți. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar vreau să spun cât e de greu”, a continuat acesta.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.