Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini: Alegerile și campaniile electorale trebuie să se desfășoare fără înjurături, prin prezentarea faptelor concrete pe care fiecare candidat le-a făcut pentru oameni!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat faptul că, și în cazul altor state puternice ale UE, dar și în România, trebuie să se înțeleagă necesitatea creării unei coaliții de guvernare între stânga și dreapta.

Mai mult, eurodeputatul Grapini a reiterat necesitatea unor alegeri și, implicit, a unor campanii electorale care trebuie să se desfășoare fără înjurături și jigniri, prin prezentarea faptelor concrete pe care fiecare candidat le-a făcut pentru oameni.

“Eu vă spun că o campanie electorală se poate face și fără să înjurăm. Haideți să fim însă corecți și să spunem că nu numai în România se întâmplă aceste lucruri. Uitați-vă, spre exemplu, la Germania, unde au avut coaliție între stânga și dreapta, iar campaniile și le-au făcut separat. Și putem vorbi nu numai despre cazul Germaniei”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat că și la noi, în România, desi există o coaliție de guvernare între stânga și dreapta, partidele care o compun pot merge separat în campaniile electorale.

Potrivit europarlamentarului umanist, clasa politică de la București a depășit “faza uceniciei” ,în contextul în care România este membru al Uniunii Europene de 16 ani.

“Prin reprezentanții pe care îi avem în Consiliul European, Comisia Europeană sau Parlamentul European, trebuie să apărăm demn, curajos și profesionist drepturile și interesele României la nivel european. De asemenea, trebuie să avem campanii electorale bazate pe argumente și soluții, nu pe scandaluri interminabile. Românii merită o clasă politică responsabilă!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.