Sărbătoarea Unității naționale și a Forțelor Armate Italiene

În ziua de 6 noiembrie, la Cimitirul italian Ghencea din Bucureşti, s-a celebrat ziua Unităţii naţionale şi a Forţelor Armate italiene, în amintirea victoriei care a marcat realizarea unificării Italiei.

Ambasadorul Italiei Alfredo Maria DURANTE MANGONI şi Ataşatul Militar al Apărării Col. Vincenzo INGROSSO au comemorat evenimentul printr-o ceremonie la care au participat o serie de reprezentanţi din rândul Ataşaţilor militari, autorităţilor civile şi militare române şi italiene. Din rândul autorităţilor a fost prezent şi Ministrul român al Apărării, Angel TÎLVĂR.

În cursul ceremoniei, drept mărturie a importanţei evenimentului, au fost depuse numeroase coroane de flori de către cele mai înalte autorităţi ale statului român şi Asociaţiile care îi reprezintă pe italienii rezidenţi în România. Ambasadorul Italiei şi Ataşatul Militar al Apărării au depus coroane de flori la monumentele eroilor italieni şi români, pentru a-i comemora pe toţi militarii care s-au jertfit pentru PATRIE în Italia şi în străinătate, în vreme de război şi de pace, din care peste 1750 sunt îngropaţi în pământ românesc.

Marea majoritate a acestora din urmă sunt eroi căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial, aparţinând Diviziei italiene care, făcând parte din Armata aliată, au participat la ofensiva de pe frontul macedonean în septembrie 1918 şi eroi căzuţi la datorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care şi-au pierdut viaţa în timpul deplasărilor dinspre şi înspre frontul rusesc.

La Cimitirul Ghencea soldaţii italieni se odihnesc alături de colegii lor români, stând mărturie a apropierii dintre cele două popoare care, în zilele noastre, la fel ca atunci, împărtăşesc valorile profunde ale democraţiei, independenţei şi dragostei de ţară. Aceste valori reprezintă fundamentul parcursului comun pe care cele două ţări îl continuă printr-o strategie de securitate conştientă şi comună, tot în căutarea păcii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.