Premierul Ciolacu, promisiune onorată în privința evacuării românilor din Fâșia Gaza: Nu lăsăm niciun român în urmă!

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în țară, miercuri seară, alături de primii români evacuați din zona de conflict din Fâșia Gaza. 

Primii românii evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la București. Avionul TAROM a aterizat la Baza aeriană 90, Otopeni, miercuri seară, la ora 21.50.

Premierul Marcel Ciolacu a călătorit alături de primii români evacuați din Fâșia Gaza și a anunțat continuarea acțiunii de readucere în țară și în Republica Moldova a românilor care solicită evacuarea din zona de război.

„Cred că atât eu cât și doamna ministru de Externe (Luminița Odobescu, n.r.) am făcut un gest de normalitate și am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă.

Astăzi 129 de români au fost recuperați, atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, adăugând că „mai există 51 de români”.

Despre cei 51 de români care nu au mai putut fi evacuați din Fâșia Gaza pentru că Punctul de trecere de la Rafah a fost închis, ministrul de Externe – Luminița Odobescu, a anunțat că a fost obținută din nou permisiunea de a părăsi Fâșia Gaza pentru acest grup și se continuă demersurile în acest caz și joi, 9 noiembrie.

„Vreau să mulțumesc în primul rând doamnei ministru (Luminița Odobescu, n.r.) și echipei sale de la Ministerului de Externe și instituțiilor statului implicate în această acțiune de recuperare a românilor din Gaza.

Vreau să specific foarte clar că în această perioadă a existat o conlucrare directă între Guvernul României și președinte.

Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc Statului Israel, Qatar, Egipt și Statelor Unite ale Americii pentru reușita acestei acțiuni.

Și, în continuare, celula de criza de la MAE va funcționa până când vom recupera ultimul român din Fâșia Gaza, care dorește să revină în România sau în Republica Moldova”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.