Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, susține inițierea unui proiect pentru implementarea brevetelor de invenție românești!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avut astăzi o întâlnire, la Guvern, cu consilierul de stat, Florin Spătaru, fostul ministru al Economiei. La întâlnire, au mai participat și președintele Asociației inventatorilor din Banat, Remi Rădulescu, dar și președintele Asociației inventatorilor din București.

Tema discuțiilor, una extrem de dragă Mariei Grapini, este inițierea unui proiect pentru implementarea brevetelor de invenție românești!

“Doresc să le mulțumesc și cred că astăzi s-a făcut un pas important! Mulțumesc, de asemenea, domnului Remi Rădulescu, care a acceptat să fie consilierul meu pentru inventică și care va fi persoana de legătură cu domnul ministru, Florin Spătaru! Competitivitatea economică depinde de inovare și retehnologizare!”, a precizat, la finalul discuțiilor, eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a abordat de nenumărate ori, inclusiv în Parlamentul European, tema importanței inventatorilor, inventicii și inovației, în contextul în care „lumea se mișcă rapid în această direcție, iar rolul acestor veritabile genii este unul major”! Mai mult, rolul susținerii acestora de către statul român devine extrem de important, menționează europarlamentarul român.

De altfel, eurodeputatul PUSL a precizat, cu fiecare ocazie, că decidenții politici, guvernanții, indiferent de coloratura lor politică, trebuie să fructifice rezultatele cercetărilor oamenilor de știință, lucru care “să ne permită să avem o economie puternică, sustenabilă, care să dezvolte România și să asigure, până la urmă, o viață mai bună a oamenilor”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.