Modificări importante la Codul Rutier. Mașinile de peste 100 CP vor putea fi conduse doar de șoferii cu o experiență mai mare de un an!

Apar noi modificări în Codul Rutier, iar mulți șoferi români vor fi afectați.

O nouă propunere legislativă vizează modificări ale Codului Rutier, iar în momentul de față se află în lucru la Parlament.

O schimbare face referire la relațiile dintre șoferi și Poliția Rutieră. ”În vederea stabilirii unor relații civilizate, calme și deschise, autoritatea competentă stabilește reguli de comportament specifice polițistului rutier în relația cu participanții la trafic și le supune Guvernului spre aprobare prin hotărâre”.

Noul proiect vine cu modificări și în ceea ce privește restricțiile privind mașinile cu motor puternic.

Șoferii ”cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au o experiență de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să conducă vehicule care depășesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice”.

Se mai fac schimbări și la școala de șoferi. Numărul minim de ore de pregătire teoretică va fi de 25, iar cel de pregătire practică va fi de 45, conform DCBusiness.

Potrivit proiectului, examinarea pentru obținerea permisului de conducere se poate realiza şi de către examinatori persoane fizice atestate de către autoritatea competentă potrivit normelor de aplicare a prezentei legi, adică examinatorii nu vor fi neapărat doar polițiști. ”Desemnarea examinatorului, angajat al autorităţii competente prevăzute la alin. (1) sau persoană fizică atestată, se realizează prin tragere la sorți”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.