Premierul Ciolacu pune „punctul pe i” pe tema reformei administrative: România are o problemă în ceea ce privește deficitul, dar și în privința prioritizării cheltuielilor!

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit luni despre reforma administrativă și a subliniat că aceasta trebuie făcută cu consultanță. Șeful Guvernului a ținut să precizeze că România nu are o problemă cu banii însă în ultimii ani s-au cheltuit foarte mulți bani în toate direcțiile.

Marcel Ciolacu a transmis că țara noastră are o problemă în ceea ce privește deficitul, dar și prioritizarea cheltuielilor.

”Abordarea pentru o reformă administrativă trebuie făcută cu consultanță. Nu putem să încercăm să reinventăm apa caldă. România nu are o problemă cu banii. România nu are o problemă macro-economică. România are o problemă în ceea ce privește deficitul, are o problemă în ceea ce privește prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul. S-a cheltuit prea mult, în toate direcțiile, încercând să acoperim totul și am uitat un lucru esențial: până pe 31 decembrie închidem un exercițiu financiar, 2016-2020. Asta este prioritatea și administrației centrale și a celei locale. Asta este prioritatea României (…)Provocarea mea de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dvs. să vă puteți construi din februarie noile proiecte. Nu v-a confiscat nimeni nici un ban din fondurile administrației locale. România nu are o problemă macroeconomică, are o problemă în ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor. S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile și am uitat ceva esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar multianual al UE. Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României a vorbit pe larg despre acest subiect în luna august, la deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023, în cadrul căruia a subliniat că țara noastră are nevoie de o reformă administrativă rapidă. La momentul respectiv șeful Executivului a arătat că toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie însă nimeni nu a venit cu măsuri concrete până în prezent.

”Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune. Întotdeauna noi, politicienii, am vorbit de reforme când ne-a căzut nouă bine, când credeam noi că ne va aduce un avantaj politic sau când credeam noi că atunci nu vom deranja foarte multă lume. Total fals. Despre reforme, mai ales despre reforma administraţiei, trebuie să vorbeşti atunci când are nevoie societatea de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, a spus şeful Executivului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.