Premierul Ciolacu, mesaj tranșant: După 20 de ani de preşedinte de dreapta, este cazul ca România să aibă un președinte social-democrat!

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit miercuri despre alegerile prezidențiale care vor avea loc anul viitor. Liderul PSD a afirmat că, după 20 de ani de preşedinte de dreapta, este cazul ca România să aibă un candidat și un președinte social-democrat.

Șeful Executivului a subliniat că încă nu a luat decizia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Cred cu convingere că este cazul ca România să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat după 20 de ani de preşedinte de dreapta”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3CNN.

Întrebat dacă el va fi candidatul din partea PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat. Sunt şi alţi oameni în România care sunt autentici de stânga. V-am spus că am stat de vorbă cu preşedintele Academiei. E o încântare. Nu am avut această discuţie (dacă va candida – n.r.), dar e o încântare să vorbeşti. E un om de stânga complet, un om care gândeşte de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale sunt social-democrate”.

Premierul a vorbit şi despre posibila rupere a coaliţiei de guvernare dintre PSD și PNL.

„Mie nu îmi e frică de probleme, dar în momentul in care unul dintre parteneri iese de la guvernare, premierul depune mandatul președintelui si ne întoarcem la popor, care are mereu dreptate. Dar asta e moment in care sa lansam știri false pentru a acoperi o greșeala personala? În asemenea context, noi vorbim de fandoseli? Eu si colegii mei am venit de buna credința în aceasta coaliție”, a explicat premierul Ciolacu.

Întrebat dacă există bani la buget pentru a acoperi cele două creşteri ale pensiilor promise pentru anul viitor, Ciolacu a asigurat că fondurile vor fi disponibile și ambele creşteri ale pensiilor vor fi aplicate după programul stabilit.

„Normal că există bani. Anul viitor, pensiile vor creste de doua ori. O data la 1 ianuarie, cu 13,8%, apoi de la 1 septembrie, cu recalcularea. Peste 85% dintre pensionari au pensie mai mica de 3.000 de lei. Cum sa nu fie o prioritate pentru oricine? În 2021, cand era accidentul României premier, nu s-au mărit deloc pensiile. Banii se iau din bugetul statului, iar unele pensii se și impozitează. Am mers la Bruxelles, am negociat, am închis cererea de plata nr. 3 din PNRR. Aveam acea negociere pe acel 9,4%, ca nu mai puteam mari pensiile pana in 2070, ca atât l-a dus pe unul capul, care acum scrie Comisiei ca legea asta nu e sustenabila. Când ea a fost făcută cu colaborarea Comisiei”, a mai spus preşedintele PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.