Nicușor Dan îi pune la punct pe Robert Negoiță și Gabriela Firea: Au distrus șansele ca dispoziția de retrocedare a unei părți din Parcul IOR să fie anulată!

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut, joi, într-o conferință de presă, că fostul primar general Gabriela Firea și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au distrus șansele ca dispoziția de retrocedare a unei părți din Parcul IOR să fie anulată, iar prefectul Capitalei a inițiat acum o acțiune în justiție la instanța necompetentă.

„Am dat o amendă de 35 de milioane de euro proprietarului parcului IOR pentru că a schimbat destinația unei părți din parc și asta este o modalitate de a lua parcul înapoi. Adică avem un litigiu în care se contestă această amendă, el se va finaliza estimez într-un an și jumătate. Înainte de acest litigiu am făcut toate pregătirile juridice necesare pentru ca să nu riscăm. Sunt optimist că vom câștiga acest litigiu. Când se va termina, proprietarul va trebui să ne dea 35 de milioane, estimez că nu-i va avea și va trebui să ne dea o parte din teren”, a precizat Nicușor Dan.

„Eu am dat o amendă de 35 de milioane de euro, primarul Sectorului 3 a dat o amendă de 35 de euro. Asta e diferența dintre cine face administrație și cine face simplă gargară politicianistă”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a amintit că a existat un litigiu inițiat acum 10 ani de primarul Sectorului 3 pentru anularea deciziei de retrocedare.

„Doi oameni, Firea și Negoiță, au distrus șansele ca această dispoziție să fie anulată. În anul 2019, în fața Curții de Apel București s-a dispus o expertiză ca să se stabilească dacă acel teren e parc sau nu e parc. Nici Firea, nici Negoiță nu au fost în stare să vină cu dovezi că acolo a fost un parc. (…) Răspunsul primarului a fost: arhiva noastră de la ALPAB a ars și nu mai avem dovezi, dar puteau să vină cu foști angajați sau cetățeni din zonă ca martori. (…) Și acum avem o decizie opozabilă față de Primăria Capitalei și față de Primăria Sectorului 3 care spune că acolo nu e parc și atunci trebuie să vină altcineva să dovedească că acolo a fost parc”, a explicat Nicușor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.