Eurodeputatul Maria Grapini ia atitudine: ANPC trebuie să răspundă reclamațiilor consumatorilor și să stabilească măsuri de despăgubire și sancționare drastică a celor care înșală consumatorii!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că toți consumatorii trebuie să fie protejați printr-o instituție națională, cu atribuții clare, așa cum se întâmplă în orice țară membră a UE. Potrivit eurodeputatului Grapini, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor trebuie să răspundă tuturor reclamațiilor consumatorilor și să stabilească foarte clar măsuri de despăgubire și sancționare drastică a celor care înșală consumatorii!

“Ca vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European, vă spun că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor trebuie să își intensifice activitatea pentru că, la nivel european, românii sunt cel mai puțin protejați de această Autoritate Națională a statului român. Să fie clar: ANPC are responsabilitate pe toate domeniile, în ceea ce privește protejarea drepturilor consumatorilor! Și poate interveni și dacă, spre exemplu, cineva  cumpără un produs defect… nu mai vorbesc aici de lipsa informării corecte a cetățenilor, în cazul unui produs!”, a punctat Maria Grapini.

Pentru a elimina confuziile pe marginea acestui subiect, europarlamentarul umanist a menționat că, potrivit prevederilor impuse de UE, la nivel național, trebuie să existe o singură instituție care să se ocupe de apărarea drepturilor consumatorilor.

“Noi nu vorbim aici de ANSVSA, de controlul alimentelor, sau de ANCOM,  ci de ANPC, care trebuie să mă protejeze în toate situațiile, atât pe mine, cât și pe fiecare cetățean român, inclusiv atunci cand, spre exemplu, o companie de telefonie mobilă îmi adaugă abuziv, la abonament, încă cinci alte abonamente!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.