Erdogan a acuzat, din nou, Israelul și pe premierul Netanyahu

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat din nou Israelul și pe premierul Benjamin Netanyahu de războiul cu gruparea teroristă palestiniană Hamas. 

Președintele turc Recep Erdogan l-a numit miercuri pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, drept „măcelarul Gazei”, într-un nou discurs virulent ținut în fața partidului său islamist „AK”.

„Netanyahu și-a scris deja numele în istorie drept măcelarul Gazei. Netanyahu pune în pericol siguranța tuturor evreilor din lume prin susținerea antisemitismului cu crimele pe care le-a comis în Gaza”, a declarat Erdogan în timpul discursului care a fost transmis în direct de televiziunile din Turcia,  relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Erdogan, care susține că este un apărător al palestinienilor, numise deja Israelul un „stat terorist” și afirmase despre Hamas că nu este o grupare teroristă, ci una care „luptă pentru libertate”.

„O spun clar: Israelul este un stat terorist”, a declarat Erdogan, adresându-se membrilor partidului său din parlamentul turc, cu două zile înainte de o vizită în Germania.

Premierul Netanyahu i-a dat replica rapid, tot pe 15 noiembrie.

„El numește Israelul un stat terorist, dar în acțiunile sale el sprijină statul terorist Hamas. El însuși a bombardat satele turcești din granițele Turciei. Nu vom accepta predica lui”, a transmis Netanyahu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.