Europarlamentarul Maria Grapini critică UE: Nu a reglementat corespunzător migrația și regimul de azil! Migranții trebuie verificați mult mai bine la intrarea în Spațiul UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a criticat Uniunea Europeană în contextul în care nu a reglementat corespunzător migrația și regimul de azil.

“Chiar în această săptămână, am avut Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, unde s-a discutat despre finanțarea la nivel de Uniune Europeană a instituțiilor abilitate (Europol, Frontex etc), pentru o protejare mai eficientă a frontierelor!”, a precizat eurodeputatul Grapini care, în context, a menționat faptul că deja se discută foarte aprins pe tema faptului că decizia de a “filtra” mult mai bine migranții care intră în Spațiul UE este mult prea tardivă.

Potrivit Mariei Grapini, deși trebuie să fim solidari cu migranții care, spre exemplu, fug din calea războiului sau care vor să vină în UE în urma problemelor economice și a sărăciei, trebuie ca aceștia să fie verificați mult mai bine la intrarea în Spațiul Uniunii Europene.

“Nu pot să nu reamintesc, cu toată supărarea nemților, că fostul cancelar, Angela Merkel, mai întâi a luat decizia să-i primim pe aceștia în UE și abia apoi s-a lucrat pe Regulamentul privind migrația și azilul. Întâi, trebuia să reglementezi și, abia apoi, să permiți accesul migranților în UE!”, a conchis eurodeputatul umanist.

Reamintim că Maria Grapini avertiza, luna trecută, în plenul PE de la Strasbourg, că politica pentru migrație trebuie să pună capăt traficului de persoane, să asigure măsuri de ajutorare a cetățenilor în propria țară, a celor care doresc să emigreze din motive economice, dar să asigure, totodată, și siguranța cetățenilor europeni la ei acasă.

În context, Maria Grapini menționa, atunci, că a venit momentul să avem un pact pe migrație care să reglementeze și explice clar ce înseamnă migrația legală, dar să ofere și pârghiile necesare pentru a pune capăt flagelului traficului de persoane.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.