Fostul premier britanic, Boris Johnson, își „toarnă cenușă în cap” pentru greșelile din timpul pandemiei!

Fostul premier britanic Boris Johnson a recunoscut, miercuri, că a făcut greşeli în perioada pandemiei și îi pare „teribil de rău” pentru pierderile de vieţi omeneşti, fără a explica însă ce ar fi putut face diferit. Pe de altă parte, opozanții săi i-au reproșat atitudinea duplicitară, dar și faptul că ar fi „tratat oamenii ca pe nişte deşeuri toxice”.

Invitat timp de două zile în plenul Parlamentui, Johson trebuie să răspundă acuzațiilor ce i se aduc privind modul în care a gestionat situația din Regatul Unit în perioada valurilor succesive de lockdown COVID-19,  în urma cărora Marea Britanie a avut unul dintre cele mai mari bilanţuri de decese din lume, potrivit Reuters.

Boris Johnson a spus că îşi asumă responsabilitatea personală pentru toate deciziile luate şi că înţelege furia publicului, după ce o serie de anchete au dezvăluit atât decizii incompetente ale guvernului, cât și ipocrizie în privința respectării regulilor de izolare.

„Pot să spun că înţeleg sentimentele victimelor şi ale familiilor lor şi îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea şi suferinţa acelor victime şi a familiilor lor”, a declarat Johnson. „Au existat lucruri pe care am fi putut să le facem diferit? În mod incontestabil. Dar n-aş putea să le enumăr acum în faţa dumneavoastră într-o ierarhie”, a declarat fostul premier.

Audierea lui Boris Johnson în parlament a fost întreruptă de protestatari, care au fost avertizaţi şi, în unele cazuri, li s-a ordonat să plece de către preşedinta comisiei de investigaţie.

De exemplu, avocatul care reprezintă familiile scoţiene îndoliate de COVID, a declarat că Johnson a girat o „cultură letală a impunităţii şi incompetenţei” şi a tratat oamenii ca pe nişte „deşeuri toxice”. Fostului lider i s-a reamintit și episodul petrecerii cu alcool din lockdown.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.