Totul despre sindromul plămânului alb, boala misterioasă care face ravagii în Europa și SUA!

Sindromul plămânului alb este o boală misterioasă care s-a răspândit din China în Europa și SUA. Cei mai afectați sunt copiii.

Sindromul plămânului alb, o formă misterioasă de pneumonie, continuă să se răspândească în Europa și în SUA. Autoritățile din China, Europa și America sunt în alertă, deoarece cresc rapid cazurile, muți pacienți, majoritatea copii și adolescenți, fiind transferați în spitale cu complicații respiratorii grave.

După cum relatează presa internațională, totul a început în China, iar ionformațiile despre această boală sunt din ce în ce mai multe.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Chinei informații detaliate cu privire la o creștere a numărului de boli respiratorii și focare de pneumonie în rândul copiilor, în condițiile în care principalele centre medicale pediatrice din țară sunt copleștie de pacienți, potrivit Les Echos.

„Eu chiar sunt extrem de curios să văd răspunsul pe care l-a oferit China Organizației Mondiale a Sănătății și evaluarea făcută de Organizația Mondială a Sănătății după aceasta.  Nu cred că este momentul să apăsăm, cel puțin în acest moment, butonul de panică, pentru că aceste manifestări de tip febră, oboseală, tuse prelungită, apărute la copiii cu vârste între 3 și 8 ani, produse de un cocktail de agenți patogeni respirator, mai ales după acea perioadă intensă de restricții, deficit de memorie imunologică și în contextul creșterii rezistenței antibiotice, n-aș putea spune că este ceva nou sub soare în acest moment”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic de urgențe, pentru Antena3CNN.

„Dacă vorbim despre faptul că acest lucru iar a apărut în China, vă reamintesc faptul că și Statele Unite, și Canada, și Europa s-au confruntat cu un val crescut de infecții respiratorii acute, mai ales după ridicarea restricțiilor.  Și în acest context, dacă ne uităm în China, ea a înregistrat un număr constant de cazuri pe creștere în perioada următoare ridicării restricțiilor, iar ceea ce a dus la explozia de cazuri a fost practic Ziua națională de la începutul lunii octombrie”, a explicat medicul.

„În plus, dacă ne uităm pe raportările de acolo, se înregistrează într-adevăr un număr constant de cazuri severe, dar foarte puține cazuri critice și niciun deces până în acest moment. Dacă ne uităm și puțin peste ocean, specialiştii spun că nu este vorba despre un agent patogen nou, ci de un cocktail, de o cantitate mai mare de virus și bacterii care circulă în același timp. 

În plus, cei mici sunt extrem de vulnerabili, mai ales pe fondul acela de deficit de memorie imunologică, mai ales că în ultimii ani nu au fost expuși la aceste tipuri de bacterii sau de virus”, a spus dr. Ciuhodaru.

Îngrijorarea a început să se răspândească atunci când Mycoplasma pneumoniae, o bacterie care provoacă în general infecții benigne și se răspândește rapid, a început să fie detectată în multe regiuni. Din acel moment, autoritățile sanitare au fost puse în alertă.

În termeni clinici, la o simplă radiografie, în plămânii pacienților se observă pete albe, care indică zone de inflamație. Acestea, la rândul lor, cauzează o acumulare excesivă de lichid în plămâni. Acesta este motivul pentru care sindromul poartă numele de „Sindromul plămânului alb”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.