Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj emoționant: Se cuvine să aducem un omagiu celor care, cu curaj, cu demnitate, au pornit pe străzile Timisoarei revolta împotriva regimului comunist!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

La 34 de ani de la declanșarea Revoluției Române, ziua în care bravii cetățeni ai Timișoarei s-au ridicat împotriva regimului comunist, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a transmis un emoționant mesaj:

„16 Decembrie – Ziua în care timișorenii au simțit șansa de a fi liberi!

Se cuvine să aducem un omagiu celor care, cu curaj, cu demnitate, au pornit pe străzile Timisoarei revolta împotriva abuzurilor regimului comunist! Din păcate, s-au sacrificat vieți omenești și, în următoarele zile, au murit oameni care au crezut în libertate, în dreptate, în adevăr!

Cinste eroilor! Se cuvine să-i cinstim, să plecăm capul în fața jertfei lor, să ne rugăm să aibă odihnă veșnică. Ei au fost cei care au deschis un nou drum pentru România și, oricâte neplăceri am avea astăzi, să nu uităm nici măcar o secundă că le datorăm libertățile pe care le avem acum. Pentru ce nu avem încă, este datoria noastră să luptăm!

Este de datoria celor care conduc țara să pună în fapte năzuințele celor care și-au dat viața pentru libertate, dreptate și respectarea valorilor!

Este datoria tuturor românilor să nu-i uite pe acești Eroi care au pus mai presus de viața lor libertatea.

Ziua de 16 decembrie 1989, de la Timisoara, a schimbat cursul istoriei!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Reamintim că, la 16 decembrie 1989, în jurul orei 16.00, mai multe tramvaie sunt blocate de către manifestanţi şi se strigă „Jos cu Ceauşescu!”. O parte a mulţimii merge spre căminele studenţeşti, pentru a aduna noi demonstranţi. Se ajunge şi la sediul Partidului Comunist Român unde au loc altercaţii cu autorităţile şi unde se efectuează primele arestări. Până la miezul nopţii, unii manifestanţi, printre care şi pastorul László Tokés, sunt bătuţi şi arestaţi.

Pe 17 decembrie 1989, bravii cetățeni ai Timișoarei au aprins “scânteia” Revoluției. A fost ziua în care au căzut primii eroi în confruntările cu forțele de represiune ale regimului comunist. Solidari cu gestul eroic al timișorenilor, în Arad, în București, în mai toate orașele țării, oamenii au ieșit și ei în stradă și au strigat, printre gloanțe: “Ajunge!”, împreună reușind să doboare muntele totalitarismului.

Revoluția din 1989 a arătat forța uriașă a oamenilor, atunci când aceștia luptă pentru drepturi, principii și libertate, pentru o viață demnă și mai bună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.