Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îi pune la punct pe Drulă&co: În bugetul pentru 2024 sunt prevăzuți bani pentru majorarea tuturor pensiilor!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vine cu clarificări după acuzațiile USR: sunt bani alocați în buget pentru majorările de pensii de anul viitor. Asta după ce opoziția a acuzat că lipsesc peste 15 miliarde de lei. Simona Bucura Oprescu spune că românii nu trebuie să își facă griji. Bugetul pentru plata pensiilor ajunge anul viitor la 9,4% din PIB, exact procentul pe care ni-l impunea Comisia Europeană în PNRR. 

„În 2024 estimarea este de 9,4%, adică vom ajunge la procentul din PIB anterior din PNRR. Banii pentru majorare pensiilor începând cu 1 ianuarie, cât și cu recalcularea, care va fi pusă în plată începând cu luna septembrie, sunt prevăzuți în buget, în bugetul asigurărilor sociale”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu la Parlament.

„ Discutăm de bugetul de stat acum, în 2024, bugetul prevede banii pentru majorarea pensiilor cu 13,8 din ianuarie, respectiv pentru recalcularea acestora și punerea în plată incepând cu 1 septembrie”, a adăugat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Realitatea PLUS.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.