Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, nu mai acceptă jumătăți de măsură: Toate averile nejustificate prin documente să fie confiscate!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea ca toate averile nejustificate prin documente să fie confiscate.

“Legea este perfectă și vă spun acest lucru ca om care a lucrat 35 de ani în industrie și care s-a luptat cu evazioniștii. Eu m-am săturat să văd cum se îmbogățesc oameni, în ciuda situației economice precare din România. Dacă am merge pe un calcul matematic simplu, niciunul dintre bogații României nu și-ar putea justifica averile uriașe. Umaniștii au depus un proiect care prevede ca toată lumea care nu-și poate justifica averile să plătească nu numai un impozit de 70%, dar să le fie și confiscate. Cum să nu știi de unde ai avut banii, cum să nu ai dovezi privind proveniența acestora?”, a punctat, revoltată, eurodeputatul Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a precizat că, pe perioada cât a lucrat în propriile firme, a respectat legislația și, în context, poate să demonstreze proveniența fiecărui leu pe care l-a luat din salarii, dividende etc.

Potrivit eurodeputatului umanist, legea de confiscare a averilor nejustificate este foarte bună, marea problemă fiind însă aceea că nu se aplică corect.

„Avem nevoie de instituții ale statului care nu îl controlează pe Popescu, Ionescu sau Georgescu, cum s-ar spune, „după ochi”, ci care aplică legea uniform, la toată lumea. Asta este marea problemă pe care am ridicat-o, de altfel, și în Parlamentul European. De ce nu aplicăm odată legea, și doar reglementăm, și iar reglementăm, și la nivel european, dar și național, și nu urmărim cum se aplică legea?”, a mai spus europarlamentarul PUSL.

Totodată, Maria Grapini a menționat că, săptămâna trecută, în plenul PE de la Strasbourg, a prezentat, pe date statistice, polarizarea societății nu numai în România, dar și în Europa și în lume.

În opinia eurodeputatului PUSL, în ultimii 20 de ani, din punct de vedere statistic, a crescut bogăția unui număr redus de oameni, pe fondul creșterii alarmante a numărului săracilor lumii.

“Trebuie să existe această echitate socială despre care se tot vorbește, din păcate, doar ca un slogan, și la noi, dar și în UE. Sunt total de acord și sper să se aplice acest impozit, care trebuie bine comunicat cetățenilor, în sensul că nu cei corecți sunt afectați, ci aceia care s-au îmbogățit furând din buzunarul cetățenilor!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.