Maria Grapini critică politica agricolă comună. Susținerea fermierilor români, o prioritate pentru eurodeputatul PUSL!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, critică politica agricolă comună care a dus la situația actuală alarmantă din agricultura europeană!

Potrivit eurodeputatului Grapini, șefii de stat și de guverne din cele 27 de state ale UE au aprobat, din păcate, aberanta politică agricolă fără să se gândească la efectele pe termen lung.

„Politica Agricolă Comună a fost croită prost, Din nefericire, când am ajuns la Bruxeles am aflat și eu că, în anul 2007, România a acceptat aderarea cu subvenții diferite la fermierii din Est față de cei din Vest. Asta este o problemă și, ca atare, de atunci, ne tot luptăm să schimbăm situația și să avem subvenții egale”, a punctat Maria Grapini.

De altfel, eurodeputatul umanist a precizat că, în plenul PE de la Strasbourg, marți și miercuri va avea loc o dezbatere pe această importantă temă, iar Comisia Europeană a făcut deja un pas înapoi în privința problemei ridicate de agricultori referitoare la necultivarea unei părți din pământul pe care îl dețin.

”Ar trebuie să se facă un pas înapoi și în privința pesticidelor în contextul în care deși cantitățile sunt diferite în statele membre acesta a fost redusă cu un procent egal! Indiferent de ce votăm noi în PE, indiferent cu ce propunere vine Comisia Europeană, decizia finală o iau cei 27 de șefi de stat și de guvern în Consiliul European! Până acum, însă, cei cei 27 de șefi de stat și de guvern nu s-au opus politicii impuse de Comisia Europeană ”, a menționat Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.