Totul despre astenia de primăvară

Astenia de primăvară le dă mari bătăi de cap românilor, însă puțini sunt cei care recunosc simptomele acesteia. Medicul Mihail Pautov a explicat ce este, de fapt, astenia de primăvară și cum putem să scăpăm de ea.

Medicul a subliniat că astenia de primăvară este o stare temporară de oboseală, epuizare și scădere a energiei, care apare în mod constant primăvara.

De regulă, astenia poate fi însoțită de alte simptome precum lipsa de concentrare, iritabilitatea, insomnie sau somnolență excesivă, tulburări digestive și modificări ale apetitului, atrage atenția medicului.

Chiar dacă nu este considerată ca fiind o boală, ci mai degrabă o reacție a organismului la schimbările sezoniere, astenia de primăvară are capacitatea de a afecta calitatea vieții oamenilor.

Doctorul Mihail Pautov a explicat ce este asteia de primăvară și cum putem să o depășim atfel încât să ne continuăm viața liniștiți.

„Până să ajungem la soluții trebuie să înțelegem cauzele asteniei de primăvară. În primul rând vorbim despre un dezechilibru hormonal. La baza acestui dezechilibru sunt doi hormoni: melatonina și serotonina. Aceste două dezechilibre sunt cele care ne împiedică să dormim”, a declarat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Medicul a atras atenția că în această perioadă este foarte importantă igiena. De asemenea, recomandă printre altele, un mediu de dormit întunecat, bine aerisit și fără dispozitive electronice înainte de culcare.

„În primul rând vă recomand să aveți o igienă a somnului, un spațiu întunecat în care să dormiți, bine aerisit și fără dispozitive electronice înainte de somn. Vorbim și despre o temperatură scăzută în casă atunci când dormim. Avem nevoie de undeva la 19-21 de grade Celsius pe parcursul nopții.

Sportul, de preferat, trebuie făcut dimineața. Este esențial pentru a fi obosiți seara și pentru a ne ajuta la un somn profund. Este foarte important să încercăm pe cât posibil să ne trezim la ore fixe, să luăm mesele la ore fixe, să avem o pauză de prânz și să ne lăsăm suficient timp pentru lucrurile care ne plac nouă cu adevărat și nu în ultimul rând, socializarea cu cei apropiați este importantă”, a mai spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.