Eurodeputatul Maria Grapini trage un semnal de alarmă: Nesiguranța copiilor în școli, din punct de vedere al protecției împotriva abuzurilor sexuale, consumului de droguri și al violenței, a crescut!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că educația a ajuns la cel mai jos nivel de după 1990 și, ce este și mai grav, a crescut nesiguranța copiilor în școli, din punct de vedere al protecției împotriva abuzurilor sexuale, consumului de droguri și al violenței. Reacția vehementă a eurodeputatului Grapini a fost generată de cazul șocant al unui elev de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care a fost violat de două ori de colegii săi, chiar în baia școlii din centrul Capitalei.

„ Chiar luni, înCcomisia libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE, s-a discutat despre acest subiect. Deși există și astăzi Regulamentul pentru protecția copiilor în fața abuzului sexual, dar acesta nu se aplică… Statistica arată că numărul abuzurilor sexuale în rândul copiilor a crescut! Și, din păcate, nu numai în România, dar și la nivel european. Pe noi ne interesează însă, acum, ce se întâmplă cu copiii din țara noastră și ce măsuri ar trebui să adoptăm pentru prevenirea unor situații inadmisibile!”, a punctat, revoltată, Maria Grapini.

De altfel, pe plan național, împreună cu Asociația Femeilor de Afaceri din România, europarlamentarul umanist a demarat un ciclu de acțiuni în școli, pentru a preveni consumul de droguri, de alcool, violența, dar și abuzul sexual în rândul elevilor.

Cu toate acestea, a mai spus eurodeputatul umanist, degeaba avem Regulamente europene, legi naționale și regulamente de ordine interioară pentru unitățile de învățământ, dacă cei responsabili, din conducerea școlii, nu sunt dispuși să le aplice.

“Trebuie să existe un Regulament foarte clar, care să nu existe doar pe hârtie, aplicat imediat când situația o impune. Trebuie să se ia măsuri ferme pentru a preveni aceste situații. Mă bucur că, luni seară, l-am auzit pe premier care a spus că vrea să ia măsuri drastice față de aceste situații alarmante!”, a completat europarlamentarul PUSL.

În contextul în care sistemul educațional este la pământ din punct de vedere al prevenției, susține Maria Grapini, responsabilitatea aparține, în special, ministrului Educației, Ligia Deca.

“I-am trimis mai multe scrisori deschise ministrului Educației și nu a răspuns niciodată. Se distribuie în școli cărți pornografice din banii statului. Inadmisibil! Am trimis această carte doamnei ministru și nu mi-a răspuns! Este foarte trist și grav ceea ce se întâmplă în școlile din România!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.