Cosmin Matei (Sepsi), depistat pozitiv!

Cosmin Matei (32 de ani) ar fi fost depistat pozitiv la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină.

Rezultatul a venit după ce mijlocașul a fost testat la capătul meciului cu CSU Craiova, 1-3 acasă, pe 4 februarie.

Clubul Sepsi Sf. Gheorghe a confirmat că a primit o înștiințare din partea Agenției Naționale Anti-Doping. Substanța 5-metilhexan-2-amină se află pe lista interzisă a organismului național.

Pe 4 februarie, Sepsi pierdea cu 3-1 pe teren propriu meciul cu CSU Craiova. În minutul 67, la scorul de 1-1, Cosmin Matei rata o ocazie monumentală, șutând pe lângă bară din 7-8 metri ușor lateral stânga din poziție singur cu portarul. La final, mijlocașul în vârstă de 32 de ani era invitat să dea un test doping cu probă de urină. Rezultatul a produs stupoare: pozitiv!

Surse ANAD arată că Matei a fost depistat cu o substanță pe nume 5-metilhexan-2-amină. Produsul e trecut pe lista interzisă publicată pe portalul Agenției la secțiunea de stimulente. Apare în componența uleiului esențial pur de geranium, fiind un extras din rădăcina de mușcată. ”Acest tip de element se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”, explică un specialist pentru sportpesurse.ro.

Pe internet, la o simplă căutare după uleiul de geranium, rezultatele generează multimple produse cu costuri foarte mici, între 15 și 40 de lei la sticluțe de 5-10 ml.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.