CCR, undă verde pentru organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie. USR și Forța Dreptei reacționează: PSD şi PNL continuă să calce în picioare democraţia!

Curtea Constituțională a a dat undă verde pentru organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie. Această decizie vine după ce deputații de la USR și Forța Dreptei au sesizat CCR pe legea UDMR care permite devansarea alegerilor prezidenţiale.

Cătălin Drulă, liderul USR, a afirmat că modificarea termenelor alegerilor prezidențiale încalcă Constituția și recomandările Comisiei de la Veneția.

„PSD şi PNL continuă să calce în picioare democraţia. Votul de azi, pe repede-înainte, ca să poată devansa alegerile prezidenţiale, este doar un alt pas făcut de Partidul Unic PSD-PNL din planul diabolic «marea comasare», prin care partidele lui Ciolacu, Ciucă şi Iohannis încearcă cu disperare să-şi asigure supravieţuirea la putere, să poată jefui această ţară încă patru ani sau şi mai mult. Ne aşteptăm ca legea adoptată azi să fie declară neconstituţională sau, măcar, CCR să constate că modificarea termenelor pentru alegerile prezidenţiale să nu vizeze alegerile din 2024, ca să rămânem în sfera recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Iar la urne, indiferent când va decide Partidul Unic să îi cheme pe români, vom opri PSD şi PNL, nu îi vom lăsa pe Nicu şi Marcel să ne fure viitorul!”, a afirmat Cătălin Drulă.

La rândul său, Ludovic Orban, președintele Forței Dreptei, a criticat vehement implicarea UDMR în această schimbare de legislație, acuzând formaţiunea politcă de faptul că susține interesele PSD și PNL şi a subliniat că opoziția nu va tolera încălcarea principiilor democratice și va continua să lupte pentru transparență și corectitudine în procesul electoral.

„Eu nu m-aş mira dacă mâine ne vom trezi cu un proiect de lege în care în septembrie să facem alegerile prezidenţiale pentru mandatul 2024 – 2029, în octombrie pentru 2029 – 2034 şi, eventual, în noiembrie să facem alegerile prezidenţiale pentru mandatul 2034 – 2039. Nu ar fi niciun fel de mirare la lipsa de democraţie şi de respect faţă de cetăţean a acestei coaliţii de guvernare”, a precizat Ludovic Orban.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.