Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: “În ceea ce privește conflictul din Ucraina, diplomația a eșuat!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, consideră că, în ceea ce privește conflictul din Ucraina, diplomația a eșuat!

„Am avut săptămâna trecută, la Bruxelles, o întâlnire cu reprezentanții Parteneriatul estic – și mă refer aici la cele șase state printre care și Ucraina – și am putut astfel discuta cu presa din această țară, care a fost prezentă, dar și cu deputați din Parlamentul acestui stat. I-am întrebat în privința stării de spirit a populației din Ucraina, cum mai poate rezista aceasta în contextul unui război care a început acum mai bine de doi ani. Una dintre deputatele prezente ne-a spus că soțul dânsei a murit în război și a rămas cu doi copii. Din punctul meu de vedere, lecția de diplomație, examenul diplomației, a eșuat!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a reamintit că, personal, a pledat de nenumărate ori, în Parlamentul European de la Bruxelles și Strasbourg, pentru pace, avertizând în privința consecințelor escaladării acestui conflict. Potrivit eurodeputatului, acum este foarte greu ca războiul din Ucraina să mai fie oprit.

“Mai degrabă aș pleda pentru un armistițiu temporar – pentru a se discuta pe marginea soluțiilor de oprire a războiului – măcar să nu mai moară oameni, pentru că, din păcate, prea mulți oameni mor acolo!”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a reiterat faptul că nu este de acord cu poziția președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care militează pentru o politică de înarmare a Europei.

“Cred că trebuie să găsim alte soluții!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.