Europarlamentarul Maria Grapini, apel la responsabilitate privind alegerile pentru PE: Este nevoie de competiție pe proiecte, nu de agresiune verbală sau atac la persoană!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a explicat românilor de ce este important să ieșim la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare. Potrivit eurodeputatului Grapini, este nevoie de competiție pe proiecte, nu de agresiune verbală, atac la persoană sau, și mai grav, de calomnie!

De asemenea, europarlamentarul Grapini s-a arătat dezamăgită de faptul că foarte mulți cetățeni preferă să critice, dar refuză să-și asume!

“Prin reprezentanții pe care îi avem în Consiliul European, Comisia Europeană sau Parlamentul European, trebuie să apărăm demn, curajos și profesionist drepturile și interesele României la nivel european. De asemenea, trebuie să avem o campanie electorală pentru alegerile europarlamentare bazată pe argumente și soluții, nu pe scandaluri interminabile. Românii merită o clasă politică responsabilă. Europa are nevoie de stabilitate și după alegerile europarlamentare!”, a conchis Maria Grapini.

Maria Grapini a reamintit și de conferința avută  ieri, la București, cu studenții, intitulată „Tineri, în Dialog cu Democrația”, în cadrul căreia le-a spus acestora cât de importantă este implicarea și asumarea unor decizii importante.

Le-am spus, a completat eurodeputatul, că trebuie să ne asumăm, să intrăm pe terenul de joc, să fim corecți, în momentul în care alegem, să ieșim la vot în procent mare, și atunci, așa spune probabilitatea matematică, vom avea rezultatul cel mai corect!

„Ați prezentat că, în București, intenția de vot este mică. Este păcat că, după atâția ani, nu înțelegem că de votul nostru depinde, până la urmă, ceea ce, ulterior, criticăm sau lăudăm, timp de patru ani. Dezamăgirea nu trebuie să ne inducă lehamite, pentru că într-un stat democratic nu există altă soluție decât să ieșim la vot și să alegem pe principiul competenței. Astfel, România și Europa câștiga!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.