Eurodeputatul Maria Grapini reacționează în scandalul deceselor de la Spitalul “Sfântul Pantelimon”: Refuz să cred că un medic sau o asistentă poate să omoare cu bună știință o persoană!

Scandalul uriaș declanșat în jurul Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, după ce un asistent medical ar fi spus că aproape 20 de persoane au decedat, în Secția ATI, în urma administrării incorecte a unui medicament, a generat reacția europarlamentarului Maria Grapini, membru în grupul S&D.

„În primul rând, le transmit condoleanțe celor care și-au pierdut, în spital, părinți, frați sau surori. Este foarte greu să asculți mărturia celor care și-au pierdut un membru al familiei. Pe de altă parte, eu vă spun sincer, suntem și în postul Paștelui, că nu pot să cred că un om care lucrează în spital, fie el medic sau asistentă, poate să omoare cu bună știință o persoană. Refuz să cred acest lucru!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Cu toate acestea, Maria Grapini a menționat că a constatat, în urmă cu câțiva ani, când fratele dânsei mergea la un tratament oncologic, că nu sunt suficiente medicamente în spitale.

Și nu vorbim aici, a spus europarlamentarul, doar de tratamentele oncologice, ci și de alte medicamente, unele esențiale pentru bolnavii de cancer.

“Nu pot să cred acest lucru și întreb: De ce ar fi făcut medicii și asistentele acest lucru? Nu putem, însă, ca fiecare dintre noi să punem un diagnostic! Ne doare sufletul când ne moare un membru al familiei, totuși, nu suntem de specialitate și nu putem să acuzăm, fără probe imbatabile, un cadru medical. Trebuie făcută o anchetă profesionistă și cred că ministrul Rafila va face acest lucru. Pe mine mă interesează ca, în spitale, să fie condiții adecvate, tratament corespunzător și un control eficient al personalului care lucrează acolo!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.