Vești bune pentru turiștii români. Fără vize, pentru cei care vor să călătorească în Thailanda de la 1 iunie!

Românii au parte de o veste foarte bună! De la 1 iunie, cei care vor să călătorească în Thailanda nu vor mai avea nevoie de viză.

Potrivit unei decizii luate de guvernul thailandez, începând cu 1 iunie, românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a merge în destinația exotică.

Thailanda a devenit, în ultima perioadă, una dintre cele mai vizitate destinații din lume. Tot mai mulți oameni visează să călătorească în această țară exotică pentru plajele liniștite, bucătăria aromată, templele și peisajele magnifice, istoria plină de culoare sau siturile culturale.

Guvernul thailandez a anunțat un plan de stimulare economică în trei etape, care include relaxarea regulilor privind vizele pentru cu scopul de a crește turismul și a atrage mai mulți vizitatori străini. Decizia a fost luată în timpul unei reuniuni a cabinetului din 28 mai, în condițiile în care țara se confruntă cu o încetinire economică prelungită, o creștere scăzută a PIB-ului și o datorie publică în creștere, scrie khaosodenglish.com. Cabinetul thailandez a aprobat o serie de noi reglementări, inclusiv scheme fără viză și viză la sosire și șederi mai lungi pentru studenți.

Dacă în prezent românii pot obține viza pentru Thailanda online sau direct pe aeroport, pentru sejururi de până la 15 zile, începând cu data de 1 iunie 2024 nu va mai fi nevoie de viză, iar sejururile vizitatorilor vor fi prelungite la 60 de zile, potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al guvernului Thailandei, Chai Wacharonke.

Începând de luna viitoare, turiștilor din 93 de țări li se va permite să rămână în Thailanda pentru o perioadă de până la 60 de zile, ceea ce reprezintă o creștere față de cele 57 de țări actuale, ai căror cetățeni pot petrece în prezent două luni în țară. Valabilitatea vizelor pentru nomazii digitali, precum și pentru lucrătorii la distanță, va fi extinsă la cinci ani, fiecare ședere fiind limitată la 180 de zile, ceea ce marchează o creștere semnificativă față de limita actuală de 60 de zile.

Autoritățile din Thailanda au anunțat că vor fi relaxate și cerințele de asigurare pentru persoanele internaționale care își planifică pensionarea în țară. În același timp, studenții internaționali vor avea un an suplimentar de ședere după absolvire.

În primele unsprezece luni ale anului trecut, Thailanda a avut aproape 24,5 milioane de vizitatori străini. În ciuda creșterii numărului de vizitatori, cifrele au fost cu mult sub recordul de 40 de milioane de turiști înregistrat înainte de pandemia de coronavirus. Din numărul total de turiști de anul trecut, Thailanda a înregistrat venituri de aproape 1.030 de miliarde de baht, adică aproximativ 29,6 milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.