Rareș Hopincă propune un proiect pilot pentru creșterea numărul de locuri de parcare în sectorul 2: În primii doi ani de mandat, vom avea 7000 de locuri noi, de parcare, rezidențiale!

Plan inovativ pentru creșterea numărului de locuri de parcare din Sectorul 2, propus de Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria de sector. Hopincă, fost prefect al Capitalei, propune soluții originale și simple pentru creșterea considerabilă a numărului de locuri de parcare rezidențiale. Modelul de dezvoltare este unul mixt, bazat pe soluții occidentale, dar și pe proiecte patentate deja la nivelul sectoarelor 3 și 4, de Robert Negoiță și Daniel Băluță, colegii de partid ai lui Rareș Hopincă.

„Rolul administrației nu este să-i pedepsească pe proprietarii de mașini, ci să le ofere alternative viabile de deplasare. Asta înseamnă investiții în infrastructură. În mandatul 2020-2024, în Sectorul 4 au fost create 30.000 de noi locuri de parcare. În același interval, în Sectorul 2 au fost create aproape 3.500 de noi locuri de parcare. În Sectorul 3 există aproximativ 80.000 de locuri de parcare”, susține Rareș Hopincă.

Fostul prefect și actualul favorit la Primăria Sectorului 2, a prezentat un proiect pilot pe strada Magnoliei, în Colentina, acolo unde, în locul unei parcări cu 94 de locuri, prin investiții minime și lucrări simple, numărul va crește la 174 de locuri, cu 85% mai multe. Soluția? Semiîngroparea parcării și construirea unui singur nivel peste, descoperit.

„Este o soluție simplă și aplicabilă”, susține Rareș Hopincă. Ideea se pretează în cazul parcărilor rezidențiale de peste 2000 mp. „Am identificat deja 11 astfel de terenuri, pretabile pentru acest tip de proiect”, susține fostul prefect.

Celelalte soluții propuse în planul pentru Sectorul 2 de Rareș Hopincă vizează, printre altele, resistematizarea parcărilor mici și parcări Park and Ride noi.

Candidatul PSD-PNL a declarat: „Pe lângă dezvoltarea pe încă un etaj al parcărilor rezidențiale de pe terenurile mari, venim, complementar, cu următoarele soluții: resistematizăm parcările rezidențiale cu o suprafață mai mică de 2000 mp, construim parcări supraetajate de capacitate mare, construim o parcare subterană în zona Stefan Cel Mare – Aleea Circului, construim parcări de tip park&ride.”

Conform lui Rareș Hopincă, în primii doi ani de mandat, Sectorul 2 va număra cu 7000 mai multe locuri de parcare rezidențiale decât în prezent, adică mai mult decât dublu față de ceea ce a reușit actualul primar USR, Radu Mihaiu, în patru ani de mandat.

Mai jos regăsiți randări cu parcările proiectului pilot.

https://we.tl/t-8ySEGdu4bu

Comandat de PSD Sector 2. Executat de SC Apostrof Media SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.