Viktor Orban îl susține pe Klaus Iohannis la șefia NATO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, luni, în timpul unei vizite în România, că îl susține pe Klaus Iohannis la șefia NATO.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut declarația la Salonta, în judeţul Bihor, unde premierul maghiar s-a întâlnit cu liderii UDMR.

Viktor Orban a vorbit despre alegerile europarlamentare și a precizat că susține candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO și aderarea România la spațiul Schengen cu granițele terestre.

Anunţul lui Viktor Orban vine după ce şi şeful diplomaţiei maghiare a declarat, tot în timpul unei vizite în România, că Ungaria salută candidatura Președintelui României, Klaus Iohannis la postul de Secretar General, iar candidatura lui Mark Rutte este în continuare inacceptabilă pentru guvernul ungar.

„Cumva nimeni nu se gândește că dacă pericolul vine despre est, atunci și șeful NATO ar trebui să fie tot estic. (…) NATO trebuie condus de un om în care putem avea încredere 100%, iar Rutte nu este acest om”, a spus Peter Szijjarto.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.