Emmanuel Macron, decis să oprească ascensiunea lui Marine Le Pen la președinția Franței!

Emmanuel Macron a luat o decizie riscantă în efortul de a împiedica ascensiunea lui Marine Le Pen la președinția Franței și de a preveni accesul acesteia la valiza nucleară. După o înfrângere severă în fața forțelor de extremă dreapta, președintele francez a anunțat alegeri legislative anticipate, în speranța de a diminua șansele Rassemblement National (RN) de a câștiga puterea.

Emmanuel Macron riscă tot pentru a opri ascensiunea lui Marine Le Pen. Partidul Rassemblement National, condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella, a obținut 32% din voturi, un scor impresionant comparativ cu coaliția prezidențială Renaissance, care a obținut mai puțin de jumătate din acest procent. În ciuda faptului că nu era obligat, Emmanuel Macron a decis să convoace alegeri legislative anticipate în două tururi, programate la sfârșitul acestei luni. Această decizie controversată deschide calea către o potențială victorie majoră pentru extrema dreaptă franceză, potrivit Politico.

Emmanuel Macron speră că aceste alegeri anticipate vor deturna traiectoria lui Marine Le Pen spre câștigarea alegerilor prezidențiale din 2027. RN a cerut de mult timp dizolvarea Adunării Naționale în cazul în care coaliția pro-Macron pierde alegerile din 9 iunie. Cu toate acestea, preşedintele francez a acceptat provocarea și a decis să își mobilizeze susținătorii împotriva amenințării reprezentate de RN, deși șansele de a atenua valul de susținere pentru extrema dreaptă în doar trei săptămâni sunt reduse.

Partidul Rassemblement National se află la cel mai apropiat punct de putere din istoria sa, având mai mulți deputați și eurodeputați decât oricând și beneficiind de o creștere a sprijinului în rândul noilor categorii de alegători. Marine Le Pen a făcut eforturi considerabile pentru a-și atenua retorica eurosceptică, dar partidul său continuă să rămână la periferia politicii în multe dosare importante. Ascensiunea RN este percepută ca o provocare existențială pentru Uniunea Europeană. Partidul lui Marine Le Pen s-a abținut de la sprijinirea Ucrainei și a exprimat dorința de a scoate Franța din comandamentul integrat al NATO, opunându-se multor măsuri legislative ale UE. Marine Le Pen a transmis un mesaj clar Bruxelles-ului, dorind să pună capăt „epocii dureroase a globalismului”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.