Eurodeputatul Maria Grapini, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, de la Timisoara: Prioritatea României este aceea de a susține și de a utiliza valorile, rezultatele cercetării și inventiile!

Europarlamentarul Maria Grapini a participat, joi, la a 10-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia”, de la Timisoara. Potrivit eurodeputatului Grapini, “prioritatea României este aceea de a susține și de a utiliza valorile, rezultatele cercetării și inventiile!”.

“Eu sufăr când ne autoblamăm. Nu asta trebuie să facem. Trebuie să schimbăm ce este rău aici, în țară, dar să nu blamăm România, în afară, pentru că imaginea de țară – și vă spun acest lucru ca om de afaceri – contează enorm pentru cetățeanul român care circulă sau pentru firma care vrea să își facă contracte și să își găsească clienți. O imagine de țară negativă este primul obstacol și noi, toți cei care înțelegem această situație, trebuie să o combatem!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a precizat, în context, faptul că, la următoarele evenimente de acest tip, în sală, trebuie să fie prezenți studenți și elevi pentru că doar împreună putem schimba lucrurile în direcția dorită de fiecare dintre noi.

“A critica este cel mai ușor, a schimba este mult mai greu. Am terminat Institutul Politehnic “Gheorghe Asachi” din Iași și, după Revoluție, mi-am creat propriul business și vă spun că mi-a fost foarte greu, tare greu, când am plecat în politică, într-un loc în care poți fi înjurat și acuzat pe nedrept. Dar, în România, cuvâmtul de ordine trebuie să fie asumare! Dacă nu îți asumi, nu ai dreptul, până la urmă, să critici”, a mai spus europarlamentarul.

“Pentru mine, cercetarea și inovarea sunt extrem de importante și am participat la aceste saloane de cercetare și invenții și înainte de a fi în politică. Sunt membră a AGIR și am făcut multe evenimente împreună cu filiala Timiș a Asociației Generale a Inginerilor din România filiala Timiș. Vreau să vă rog să apărăm împreună adevărul și să promovăm valoarea!”, a conchis Maria Grapini.

În contextul în care „lumea se mișcă rapid în această direcție, iar rolul acestor veritabile genii este unul major”, eurodeputatul Maria Grapini a abordat de nenumărate ori, inclusiv în Parlamentul European, tema importanței inventatorilor, inventicii și inovației.

De altfel, eurodeputatul a precizat, cu fiecare ocazie, că decidenții politici, guvernanții, indiferent de coloratura lor politică, trebuie să fructifice rezultatele cercetărilor oamenilor de știință, lucru care “să ne permită să avem o economie puternică, sustenabilă, care să dezvolte România și să asigure, până la urmă, o viață mai bună a oamenilor”.

De reamintit faptul că europarlamentarul Maria Grapini a avut, la finele anului trecut, o întâlnire la Guvern, cu consilierul de stat, Florin Spătaru, fostul ministru al Economiei. La întâlnire, au mai participat și președintele Asociației inventatorilor din Banat, Remi Rădulescu, dar și președintele Asociației inventatorilor din București.

Tema discuțiilor, una extrem de dragă Mariei Grapini, a fost inițierea unui proiect pentru implementarea brevetelor de invenție românești!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.