Prețurile RCA vor rămâne plafonate până la sfârșitul lunii septembrie 2024

Prețurile RCA vor rămâne plafonate până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Plafonarea prețurilor RCA expiră la 30 iunie, iar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat recent că o decizie privind prelungirea sau nu a măsurii va fi luată după o analiză a ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va propune prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă 3 luni, până la sfârșitul lunii septembrie 2024, fără alte modificări, scrie HotNews.ro.  Propunerea va fi transmisă de Ministerul de Finanțe către Guvern, care va lua decizia finală după obținerea avizelor necesare. Motivul invocat de inițiatori ar fi dezechilibrul dintre cerere și ofertă pentru multe categorii de asigurați, susțin sursele HotNews.ro.

„Chiar și în condițiile actuale de scădere ușoară a frecvenței daunelor și a unei scăderi semnificative a cheltuielilor de administrare și de distribuție, asigurătorii nu-și reduc în mod corespunzător tarifele pentru un număr semnificativ de segmente de asigurați. În continuare, crește numărul asiguraților cu risc ridicat”, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Ministerul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat recent că menținerea sau nu a plafonării prețurilor RCA va fi decisă de o analiză a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care ar trebui să vină „în ultima decadă a lunii iunie”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.