Ziua Silvicultorului marcată împreună de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri printr-un eveniment organizat la Direcția Silvică Tulcea

Cea de-a XXXIV-a ediție a Zilei Silvicultorului a fost marcată miercuri, 19 iunie, la Direcția Silvică Tulcea, printr-un eveniment organizat în comun de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri.

La eveniment au participat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, președintele Asociației Administratorilor de Păduri, Adrian Crețu, reprezentanți ai Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, directori ai direcțiilor silvice și ai administrațiilor parcurilor naționale și naturale administrate de către Romsilva, reprezentanți ai autorităților locale din județul Tulcea, ai sindicatelor din silvicultură, organizațiilor profesionale, pensionarilor silvici, ai forestierilor și ai mediului academic.

În alocuțiunea sa, directorul general al Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a subliniat importanța unității corpului silvic în fața provocărilor la care trebuie să facă față sectorul silvic și a mulțumit silvicultorilor pentru efortul depus în administrarea sustenabilă a pădurilor din România.

Ziua Silvicultorului este o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic și este marcată anual, din 1991, în luna iunie, de întreg corpul silvic care activează în sistemul public sau privat, împreună cu sindicatele din silvicultură, organizațiile profesionale și mediul academic.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, toate aceste păduri deținând certificarea managementului forestier în standard internațional, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Asociația Administratorilor de Păduri este organizația profesională a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, înființată în anul 2004, care reunește 114 de ocoale silvice de regim, care administrează, în total, 1,4 milioane de hectare fond forestier proprietate privată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.