Joe Biden, explicații neconvingătoare pentru prestația catastrofală din dezbaterea cu Donald Trump

Joe Biden a precizat că dezbaterea sa ratată de joi în faţa lui Donald Trump se explică prin oboseala legată de deplasările sale internaţionale recente, după ce în iunie el se deplasase în Franţa, apoi în Italia.

Preşedintele american Joe Biden a apreciat că „nu a fost prea inteligentă” ideea de a fi „călătorit prin lume de mai multe ori” cu puţin timp înainte de această confruntare şi că acest lucru l-a făcut „aproape să adoarmă pe scenă” în timpul unei întrevederi cu donatori democraţi lângă Washington.

„Aceasta nu este o scuză, ci o explicaţie”, a adăugat Joe Biden.

Până acum, principalul argument al susţinătorilor săi era cel de a spune că Joe Biden a avut „o seară proastă”, trecătoare, şi de a sublinia că el suferă de o „răceală” care îi jenează vorbirea.

Această dezbatere dezastruoasă a suscitat un val de panică în tabăra democrată, unde unii se întreabă deja deschis asupra facultăţilor lui Joe Biden, precum şi asupra viitorului candidaturii sale.

Preşedintele american se deplasase în Franţa din 5 până pe 9 iunie, pentru festivităţile prilejuite de aniversarea Debarcării aliate în Normandia şi pentru o vizită de stat. În ziua sosirii sale, pe 5 iunie, după ce călătorise noaptea, el a rămas la hotel toată ziua.

Apoi, el s-a deplasat în Italia din 12 până pe 14 iunie, pentru un summit G7, după care s-a dus direct la un eveniment de campanie în California.

Democratul s-a retras apoi timp de şase zile pentru a pregăti dezbaterea cu consilierii săi la reşedinţa din Camp David, lângă Washington, perioadă în care el nu a avut activitate publică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.