Spectacolul Camera Comună, în turneu la Cluj
25 iulie| ora 19:00| Casa Tranzit| Cluj | str. Barițiu / Malom u. 16. intrare liberă, cu rezervare la: https://forms.gle/vszGAJUa9e5UVeF2A
Un apartament bucureștean oarecare. Trei tineri care locuiesc împreună și un război care începe în apropiere. O criză care se anunță. Alta care se întâmplă deja. Războiul ca spectacol, transmis live pe rețele de socializare și la televizor. Dialogul. Speranța.
„Camera comună” este o incursiune emoțională într-un prezent plin de incertitudine și într-un viitor distopic. Cum putem acționa într-o lume marcată de criza climatică, de cea energetică și de război? Ce mai înseamnă solidaritatea azi? Cum facem ca frica și dezamăgirea oamenilor să nu mai fie confiscate? Cum le putem înțelege și cum pot deveni speranță?
Acum, după agitația alegerilor și în mijlocul unor crize globale, văzând cum partidele extremiste de dreapta își fac și mai mult loc în UE, dar și energia și verva unor mișcări internaționale de protest (pentru oprirea genocidului, pentru justiție climatică ș.a.), temele din spectacol sunt mai actuale ca niciodată. Cum frica oamenilor devine combustibil pentru ideologiile de extremă dreaptă? Cum depășim polarizările sau lucrăm cu ele, spre un scop comun, al justiției sociale, climatice, economice?
„Camera comună” este un proiect artistic colectiv, care interoghează condițiile de viață marcate de crize ale prezentului și cum acestea influențează imaginarul nostru asupra viitorului. Spectacolul invită publicul într-un proces de conexiune și explorare comunitară a dezamăgirii și apoi a speranței, care, mai mult decât o emoție, este o acțiune și un angajament continuu spre un viitor diferit.
„Peste ceva timp, când lucrurile vor fi bine, vom spune 𝑎𝑠̦𝑎 𝑎 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑡𝑜𝑡𝑢𝑙. Cu gesturi mici care au născut gesturi mari.”
Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul.
Cu: Ioana Chițu, Răzvan Mîndruță, Irina Sibef.
Dramaturgia: Raul Coldea (cu inserții de text ale echipei)
Muzica: Teodora Retegan
Scenografia, costumele, video și trailer: Irina Ionescu
Regia: Raul Coldea
Light design: Dragoș Petrișor
Grafică: Denisa Nistor
Comunicare: Carolina Vozian
Coordonatoare proiect: Silvia Scolca-Seușan
Filmare spectacol: Rareș Dima
Durată: aprox. 90 minute
Vârstă recomandată: 14+
Atenție, spectacolul conține scene care pot avea un puternic impact emoțional și efecte speciale (fum de scenă).
Link eveniment Facebook: https://www.facebook.com/share/1PDtP3LzjGTDPfzZ/ Link formular de rezervări: https://forms.gle/vszGAJUa9e5UVeF2A Turneu în orașele: București (Centrul de Teatru Educațional Replika), Timișoara (Teatrul Basca), Bistrița (Soho Music Hall), Cluj-Napoca (Casa Tranzit), Zalău (Festivalul Curtea Artiștilor).
O producție Gastivists România.
Colectivul Gastivists este o echipă mică de oameni motivați, activi într-o varietate de lupte legate de climă și opresiune din diferite țări. În România, acesta își propune să sprijine grupurile locale care luptă împotriva infrastructurii de gaze și exploatări noi. Cu accent pe crearea de conexiuni între acestea și diferitele grupuri din întreaga lume, colectivul contribuie la dezvoltarea unei mișcări care vrea să oprească (tot) gazul și va duce la o tranziție energetică justă.
Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finațării.