Eurodeputatul Maria Grapini, reales în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor!

Europarlamentarul Maria Grapini a fost ales, și în noul mandat, vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European.

“Voi continua lupta pentru o competiție corectă în Piața Uniunii Europene! Îi asigur, de asemenea, pe români că voi continua lupta pentru un tratament echitabil al consumatorilor europeni, indiferent de țara în care se află, pentru o piață internă justă, în care să ne regăsim cu toții, la fel de just. Încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei din Comisia IMCO este un motiv să cred că mandatul precedent a fost unul de impact. Voi continua, la fel de hotărâtă, munca pentru voi!” , a punctat eurodeputatul Grapini, după realegerea sa în această importantă funcție.

În context, Maria Grapini a mai spus că ține foarte mult la această comisie și că speră că va putea rezolva, în perioada următoare, împreună cu colegii săi, multe dintre problemele importante care se află pe agenda comisiei.

Totodată, europarlamentarul a precizat că va continua să se implice pentru o mai bună reglementare, care să permită IMM-urilor să se dezvolte, dar și ca cetățenii să fie mai bine protejați în fața invaziei de produse contrafăcute sau cu suprapreț!

Nu în ultimul rând, Maria Grapini este hotărâtă, și în noul mandat, să continue lupta, la aproape 32 de ani de la înființarea Pieței interne, pentru un tratament egal al tuturor cetățenilor și companiilor, în UE.

De altfel, eurodeputatul Grapini, în calitatea sa de vicepreședinte al comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor, a avut, anul trecut, la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Pieței interne, o intervenție fermă, în plenul PE, în care a precizat tranșant că, în UE, nu putem vorbi, din păcate, de o piață unică, în contextul în care România și Bulgaria nu au reușit să adere în totalitate  la Spațiul Schengen, deși nu există argumente juridice viabile care să sprijine această decizie abuzivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.