Maria Grapini, decisă, și în noul mandat, să își pună amprenta, prin prestațiile sale, în comisiile IMCO și CONT. Eurodeputatul va susține drepturile fermierilor români, ca membru plin, în comisia pentru agricultură (AGRI)!

Aflată la al treilea mandat în PE, europarlamentarul Maria Grapini rămâne, și în actualul mandat, vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO).

“Cea mai lungă parte din cariera mea profesională a fost în producție, am fost, de altfel, timp de doi ani, și ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism. Fiind la al treilea mandat, mă bucur că s-a negociat să fiu, și pe mai departe, vicepreședinte al acestei importante comisii (IMCO). Am reglementat foarte mult, în calitatea mea de vicepreședinte a comisiei, în privința protecției consumatorului. Și mă refer aici la etichetare, la standardizare, la dubla calitate a produselor, dar mai sunt multe alte lucruri importante de făcut în actualul mandat!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Pe de altă parte, Maria Grapini va face parte, ca membru plin, și din comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI). Potrivit eurodeputatului, agricultura face parte, până la urmă, din Piața Internă, activitățile celor două comisii (IMCO și AGRI) fiind legate între ele.

“Voi face parte, însă, dintr-o comisie nouă, de suflet pentru mine, în contextul în care sunt un copil crescut la țară, care a muncit cu ziua la câmp. Eu am discutat și colaborat cu fermierii, le cunosc problemele. Vom avea, în acest mandat, de rezolvat unele lucruri importante pentru fermieri și sper să facem, împreună, toți cei din Comisia AGRI, o echipă bună, care să performeze și care să ajute agricultura europeană!”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul a rămas, de asemenea, în actualul mandat, și în comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European.

Am fost mult timp femeie de afaceri, a punctat Maria Grapini,  care a adăugat, în context , că, pentru domnia sa, este foarte important cum este controlat bugetul UE și cum putem face, la nivelul comisiei, ca toți acești bani să fie cheltuiți cât mai eficient și transparent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.