Noi informații din Dosarul ICA, la zece ani de la pronunțarea condamnărilor: Stan Mustață nu a fost singurul judecător scos din dosar, ci au mai existat două cazuri înaintea sa!

Au trecut zece ani de la pronunțarea sentințelor în dosarul ICA, unul dintre cele mai controversate dosare ale ultimilor 30 de ani, în care ingerințele în justiție au fost mai mult decât evidente, afirmație în sprijinul căreia apar tot mai multe dovezi.

Cazul judecătorului Stan Mustață, înlocuit în dosar cu judecătoarea Camelia Bogdan, arestat preventiv, condamnat și care, în cele din urmă a murit în închisoare, este unul foarte bine cunoscut. Dar Stan Mustață nu a fost singurul judecător din dosarul ICA căruia I s-a făcut dosar la DNA, ci au mai fost doi, în perioada în care dosarul era la Tribunalul București. Dezvăluirile au fost făcute de avocatul Cristi Popescu, prieten apropiat al lui Stan Mustață, în emisiunea „Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță.

„Când dosarul era la Tribunalul București și era judecat de președintele Secției a II-a penală, dacă îmi aduc bine aminte, acelui judecător DNA i-a făcut un dosar, nu a fost arestat, dar I s-a cerut să renunțe la dosar. Ceea ce s-a și întâmplat, dosarul fiind preluat de o doamnă judecător de la Tribunalul București, care este arestată, dacă ne aducem bine aminte. După care dosarul ajunge la un al treilea judecător din acel ultim ciclu procesual al dosarului lui Dan Voiculescu, care pronunță acea condamnare în fond la șase ani de închisoare. Apoi dosarul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat completului din care făcea partea Stan Mustață, el fiind al doilea judecător din dosar care a fost arestat. Deci avem trei judecători care au avut dosare la DNA, unul a reușit să scape renunțând la dosar, doi sunt arestați și, în cele din urmă, condamnați”, a spus avocatul Cristi Popescu.

Stan Mustață a fost arestat preventiv în 2014 și condamnat definitiv în 2016, iar în 2018 a murit în timp ce era încarcerat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.