China avertizează SUA

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, l-a avertizat miercuri pe Jake Sullivan, un consilier al preşedintelui american Joe Biden, aflat în vizită la Beijing, în legătură cu orice sprijin acordat Filipinelor în Marea Chinei de Sud, după o serie de incidente între nave filipineze şi chineze, a informat miercuri presa oficială chineză, relatează AFP.

„Statele Unite nu ar trebui să folosească tratatele bilaterale ca pretext pentru a submina suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei şi nici nu ar trebui să sprijine sau să tolereze acţiunile ilegale ale Filipinelor”, i-a spus Wang Yi lui Jake Sullivan, în timpul unei întrevederi la Beijing, a informat postul de televiziune chinez CCTV.

Tensiunile dintre Beijing şi Manila s-au intensificat în ultimele luni şi au fost marcate de o serie de confruntări în Marea Chinei de Sud, unde Beijingul revendică o mare parte din insule şi recife, ignorând decizia unui tribunal din 2016, potrivit căreia revendicările sale nu au nicio bază juridică.

Beijingul a anunţat luni că a luat „măsuri de control” după un nou incident cu nave filipineze în apropierea unui atol disputat în Marea Chinei de Sud, al patrulea într-o săptămână.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.