România va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice

Celebrul actor Jackie Chan va fi miercuri principalul purtător al torţei Jocurilor Paralimpice, înainte de ceremonia de deschidere de la Paris, relatează Le Figaro.

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Paris 2024 dă din nou întâlnire întregii lumi la o a doua ceremonie de deschidere în afara stadioanelor, cea a primei ediţii a Jocurilor Paralimpice de vară din istorie pentru Franţa. Google a realizat un doodle special cu acest eveniment planetar.

În Place de la Concorde, sute de costume vor prinde viaţă şi vor îmbrăca dansatori, interpreţi şi virtuozi în cadrul unui spectacol grandios, intitulat „Paradox”, care îşi propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice al corpului.

România este reprezentată de şase sportivi, la trei discipline:

– judo pentru nevăzători: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki

– para-ciclism: Eduard Novak şi Theodor Matican

– para-tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion.

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat din nou în Sena, marţi, în ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice şi cu doar câteva zile înainte de primele probe de para-triatlon.

„De anul viitor, înotul în Sena va deveni o parte esenţială a verii pariziene”, a scris ea într-un mesaj care însoţeşte videoclipul său, reiterându-şi promisiunea de a face râul accesibil tuturor până în vara anului 2025.

Anne Hidalgo a făcut baie în Sena şi înainte de Jocurile Olimpice care au început la 26 august.

Jocurile Paralimpice au început în forță! Timp de o săptămână și jumătate, între 28 august și 8 septembrie 2024, para-atleții din întreaga lume vor încerca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să câștige Sfântul Graal, o medalie paralimpică. Dar să nu credeți că para-atleții sunt singurele vedete ale acestor Paralimpiade… Dimpotrivă! Vedeta este, de asemenea și mai presus de toate, Phryge, mascota oficială a acestor Jocuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.