Profesorii pot arhiva catalogul electronic exclusiv în mod digital!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit, recent, despre faptul că profesorii pot arhiva catalogul electronic exclusiv în mod digital.

Ligia Deca a vorbit, recent, despre faptul că profesorii pot arhiva catalogul electronic exclusiv în mod digital. Mai mult, aceasta a spus, în cadrul unui podcast că „aceasta este noua reglementare pe care am dat-o recent”.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit, recent, în cadrul unui podcast de partid, despre utilitatea catalogului electronic, dar și despre faptul că profesorii îl pot arhiva exclusiv în mod digital. Totodată, Deca a menționat că „aceasta este noua reglementare pe care am dat-o recent” și că numărul școlilor interesate să implementeze un catalog electronic a crescut foarte mult.

Însă, reglementarea despre care ministra Educației a vorbit, în realitate ,nu există. Legislația din educație în vigoare stabilește regimul catalogului electronic ca act de studii, iar în momentul de față, standardele tehnice minime pentru catalogul școlar electronic sunt aprobate prin ordinul de ministru al educației din martie 2023. Acesta prevede, la articolul 11, alineatul 2, că evidența online a situațiilor școlare anuale se printează la finalul anului școlar.

Peste 2.000 de școli pot folosi catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, iar lista a fost publicată în Monitorul Oficial vineri, 11 octombrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.