Șoc la Arad. Fiica afaceristului arădean Ioan Crișan și doi dintre complicii săi au fost reținuți pentru omor calificat!

Fiica afaceristului arădean Ioan Crișan și doi dintre complicii săi au fost reținuți pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive. Reamintim că, în urmă cu trei ani, mașina în care se afla omul de afaceri din Arad a sărit în aer.

La peste trei ani de la decesul afaceristului din Arad ucis în explozia mașinii sale, oamenii legii au ajuns la concluzia că asasinatul ar fi fost comandat de apropiați ai acestuia. Fiica și doi complici au fost reținuți pentru 24 de ore, anunță joi dimineață Parchetul ICCJ.

”Procurorul de caz din cadrul  Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reţinerii preventive faţă de doi inculpaţi şi o inculpată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. şi ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 din Codul penal”, anunţă joi dimineaţă Parchetul ICCJ, referitor dosarul uciderii omului de afaceri arădean Ioan Crişan, potrivit News. 

”Inculpaţii au fost instigaţi la comiterea faptei de către inculpata menţionată. Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri”, afirmă procurorii.

Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut miercuri dimineaţă şapte percheziţii domiciliare.

Reamintim că omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, în 29 mai 2021, după ce maşina în care se afla a explodat, la scurt timp de la plecarea de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare.

Potrivit concluziilor medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Arad, Ioan Crişan a murit din cauza „insuficienţei respiratorii acute”, survenită pe fondul unor „leziuni traumatice grave de arsură, produse prin inhalare de gaze de explozie şi de ardere cu temperaturi foarte ridicate, leziuni pe suprafeţe extinse la nivelul căilor respiratorii superioare şi inferioare, care au determinat „edem glotic”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.